Nad hrobem

Nad hrobem

Anotace: ...

Na žlutohnědém listí klesajícím líně k zemi,
již chladnou marně chce rozehřát podzimní luna,
pohublému houslistovi rozřízla tvář struna
a jeho nynější vzhled s rozkvetlou růží plete se mi.

Myslím, že spadla hvězda. Já však nemám žádné přání.
Snad jen, nechť onen umělec svůj nástroj znovu sladí
a zahraje mi krásnou tesknou píseň mého mládí;
její čarovné kvítí mě před výbuchem smíchu ochrání.

Tvé krásné bílé lilie v zdejším místě chřadnou.
Vím, že přijmout to teplo je ode mne velký hřích.
Nebo se nemýlím a vláha z tvých očí spěchá sem za mnou?

Proč nyní tvé nitro živí ten nekončící smích?
Musela jsi přec vidět stopy hniloby na mém těle,
tušit, že bez tvého objetí ztlí brzy celé.
Autor Tomáš Marný, 14.11.2008
Přečteno 366x
Tipy 23
Poslední tipující: DalfaSalfa, slečna.závist, Bíša, ziriant, Zpátky, Jin, grohy, Mrs.Grázl, Holis, Cristinne, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak něco zavání "prokletými", neodolám.

01.05.2009 16:09:00 | ziriant

U té předchozí jsem trochu zapochybovala, ale tahle se mi zase líbila, neměla chybu... Něco nebo někoho mi hodně připomínáš - jen tak přijít na to co, koho...

16.11.2008 12:45:00 | Cristinne

jako bys nezaléval...vím .O)

15.11.2008 10:26:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí