Spes Incterta (nádej pochybná)

Spes Incterta (nádej pochybná)

Anotace: taká pochmúrna báseň... ale hádam sa vám bude páčiť

Spes Incterta
(nádej pochybná)

Pod rozvírenou hladinou sĺz
Moje muky tíško šepocú
Že tá nádej má snáď sklz
Bo jej zdrapy sa v duši trepocú.

V tej čiernej tme fatamorgána žiari
Snáď ducha lásky vidí v tej tvári
Tam kdesi vo svete pochybnom
Sen je vytesaný v ľade nehybnom

Tá nádej pochybná čo vyvolá len muky
Kvári sen neskutočnou skutočnosťou
Že raz splní sa a láska dostane ruky
Že svet bude naplnený len radosťou

Pochybná nádej pre všetkých dúfajúcich
A snáď aj pre tých bez nádeje
Určená pre všetkých strádajúcich
A tam kde sa nič nedeje

Tá nádej nešťastná láka do priepaste smútku
Tá nádej zbytočná vedie k zbytočnému zmätku
Tá nádej pochybná privoláva osudnú hodinu
Tá nádej prekliata prináša najhoršiu novinu
Tá nádej jediná vedie živého k smrti
Tam do lona nádeje, kde sa všetko rodí.
Autor Saionara, 16.12.2008
Přečteno 278x
Tipy 6
Poslední tipující: Terulienka, Psavec, Romana Šamanka Ladyloba, voedor
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ten koniec,je trosku divny,ale zvysok basne je krasny,obzvlast prostredne verse :)

16.03.2009 17:48:00 | Terulienka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí