zbylo jen

zbylo jen

Anotace: nikdy nevím, co tady napsat.. tahle je o jednom konci

zbyly jen mastné polštáře
o jejích vlasů
na stěně fixem obraz oltáře
chtěl si ji vzít možná se trochu třásl
zbylo jen slunce s hvězdami
vyříznuté do stažené rolety
jen tak kvůli střídání
nocí a dnů jejich planety
čtyřikrát čtyři metry
bez ústředního topení
v zimě čtyři svetry
v létě nazí zpocení
na nočním stolku
dvě fotky z dětských alb
nahýho kluka nahou holku
jeden i druhej doma vzal
chtěla je mít slepený izolepou
nad postelí v rámečku jen tak pastelkou
teď se tu skroucený klepou
jak táhne rozbitou tabulkou
stůl s párem špinavejch talířů
skořápky vajec a vlašských ořechů
zbylo po večeřích za pár halířů
se spropitným placeným lásce ve spěchu
po zemi stonky uschlých růží
na cestě od dveří k posteli
v mapách pár cest kreslenejch tuží
na kterých byli spolu za kolik vědět nechtěli
punčochy už dávno zvadlé
přes oprejskanou židli
tak jak je sušila když prala v umyvadle
po podlaze z prken mušími křídly
hejbá si vítr
z každý třísky otrávíš se samotou
bolí tu každej metr
snad to tu prodaj až až tu zametou
Autor kulishak, 25.09.2005
Přečteno 413x
Tipy 2
Poslední tipující: Churry
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No tak koukam, že kam se podíváš, tam ji vidíš...

26.09.2005 06:55:00 | Keilanne

Básnička mi přijde až na pár drobností výborná. Plno perfektních jinotajů a obratů.

25.09.2005 16:14:00 | nadinka1

Ahoj. Předem dík za opravu chybičky v mé básni, bohužel, už to nejde opravit. Pravopis není má silná stránka. Tak jsem se koukla na tvé básničky a skláním klobou dolů. Natrefila jsem na literáta. Tak utíkám pryč z netu, zmuchlat mé básně a schovat se pod peřinu. Měj se krásně.

25.09.2005 14:46:00 | Veríssek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí