...Prameň slov...

...Prameň slov...

Anotace: ...trošku čudný štýl..

prameň slov,ktoré obmývajú každý kúsok nášho bytia,
prameň slov,ktoré prvotnými hláskami boli nášho žitia,
ten prameň priehľadný,sťaby čerešnička v okruží,
prameň,áno,tie slová,vkladané do viet,vtedy,v záružlí,

a ty človek,hľa,zdvihni tvár a o kameň zakopni,
s hrdosťou v tvári,črtami,ba ani brvou nepohni,
srdcom pravý chlap,no skutky hodné mladej ženy,
ved ty,človek,hľad,a nechci byť už toľko ponížený,

spíš,zozbieraj,ba aj vyri do kmeňa,
len nebuď ako ten,čo stromy na oheň len vytína,
spíš,zozbieraj,a nespáľ to,čos vytvoril,
uchovaj,ulož,pod vankúš,či pod duchnu,ak si už vyslovil..

a staň sa hrdinom,hrdinom storočia,ba aj dediny,
prečítaj na vrchole,to spísané,pred všetkými,
ten prameň očistených slov od nehanebnej slávy,
urob to,vykonaj,ty šuhaj švárny.

a ona vráti sa ked začuje tvoj spanilý hlas,
po slovách prečítaných začne hodne spás,
a ty šuhaj,láskou a šťastím prekvitaj,
na môj prameň prosím však s láskou pamätaj..
Autor maliska, 13.01.2009
Přečteno 314x
Tipy 13
Poslední tipující: radexk, Bíša, Psavec, enigman, Mbonita, Kristine Clary-Aldringen, Simísek, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím, moc pěkné

13.01.2009 17:20:00 | Kristine Clary-Aldringen

...mi se líbí ST

13.01.2009 15:53:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí