BĚH

BĚH

Anotace: O životě

BĚH:

Běh a krása života,
vyrovná se i samota
neb příroda a souznění,
tím se všechno promění.

Musíme tomu podlehnout,
v klidu nad vším usednout.
Nadechnout a zamyslit se,
vydechnout a uklidnit se.
Vždyť je tady tolik krás,
pro každého ze všech nás.

Avšak když máš trápení
ani krása už to nezmění,
zbývá jen ten běh
co sebere nám dech
a vrhne nás tak v zapomnění,
že všechno zas tak krásné není.

Ve skleníku apatie
pouze běh pak existuje,
tělo silně unaví se
a duše tomu podřídí se.

A tak můžem ulehnout,
vyčerání podlehnout.
A pak v klidu usínat,
nic než tělo nevnímat.
Nechat si tak jenom zdát,
že ráno něco krásného se může stát.
Autor AH, 30.09.2005
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí