Odejdi smutku

Odejdi smutku

Anotace: O ceně životních radostí

Až budu za tmavých, tichých nocí svolávat
k řeči své blízké, co dávno opustili svět
sama na sladkou flétnu budu smutně hrát
na klín si položím poslední z léta květ.

Pak rozsvítím svíce, aby mdle světlo plálo
v zajetí smrti povadne i nejkrásnější tvář
a uvěřím věčnosti, že všechno za to stálo
co v životě má člověk a nedává na oltář.

Nač plakat nad vším, co vzít se zpátky nedá
sami jsou svědci, že tělo obrátí se v prach.
Ten, kdo tajemství smrti v životě svém hledá
v mlhách pak bloudí a padne na její chladný práh.

Možná, že jen stačí na lásku pomyslet,
rozevřít svá křídla.Nežít v chmurných zdech.
Autor Maura, 01.02.2009
Přečteno 558x
Tipy 25
Poslední tipující: NikitaNikaT., denebrin, Bíša, Holis, WhiteSkull, Jana M., Jiparo, Kapka, WAYWARD, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Je to tak...

03.02.2009 22:26:00 | Bíša

...sám nevím,něco jsem "prožil",nevěřím,ale vím,pokud to tak je je to fajn

01.02.2009 23:05:00 | WAYWARD

Tje pravda, ale stejně mezi a námi je tak tenoučká blána, že věřím, že jsou na blízku.

01.02.2009 22:59:00 | Maura

Plakat nemá cenu, ale přesto někdy i slza ukápne při vzpomínání.

01.02.2009 22:57:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí