Prosím Vás znovu o včerejší ráno

Prosím Vás znovu o včerejší ráno

Anotace: básník marně toužící po své lásce

Prosím vás znovu o včerejší ráno
jenž bylo mnou a vámi nachytáno
jak v zlaté lodi plulo po nebi
já vymýšlel si pro vás příběhy
vy hltala jste jen skrytý význam slova
některé pasáže jsem opakoval znova
pro popularitu jednotlivých hesel
jsem byl vámi veden kam bych jinak nešel
ty okamžiky vznešené jak verše rozepsané básně
tvářily se vesele a bylo jim čarokrásně
a občas v tichu zastavil se čas
když vesmír mne přistihl jak líbám vás
když hvězdy plakaly upřímnou lítostí
že vy jste v srdci mém jedinou bytostí

Prosím vás znovu o včerejší ráno
můj život se vepsal jen ve své a vaše ano
ztratil svůj význam a zase se rozhořel
pro jediné z nejkrásnějších čel
já vymýšlel si rozmanité story
a čas se zastavil jenom ne meteory
zrcadlo žárlilo na hebkost vašich vlasů
já bloudil omámen v myšlenkách po Parnasu
a rychle se vracel pro žhavé vaše políbení
pro k naší lásce nezvratné odsouzení
vtáhnut do děje jenž jiným byl uzavřen
který se přetavil v blahodárný sen
a vy i já jsme v jednom okamžiku
zrušili smlouvu o pozemském styku
přestali tušit jakousi gravitaci
a viděli svět jak vídají ho ptáci

Prosím vás znovu o včerejší ráno
co rozepsané bylo skončilo nedopsáno
jak náhle zmizela vaše líbeznost
byl jsem svých snů zcela prost
a mlčel jsem potom několik let
fyzicky mladík však duší kmet
naše ráno jsem vnímal jako mistrovské dílo
a to krásné ve vás mě navždycky zahubilo
Autor tristan, 15.02.2009
Přečteno 432x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, Loudilka, Nergal, kikis, Mbonita, Kapka, nejsembásník
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

kikis to rekla za me ;)

20.02.2009 23:32:00 | Nergal

dlouhá, ale není prázdná:o)

16.02.2009 20:29:00 | kikis

Určitě ST!

15.02.2009 10:39:00 | Kapka

ST! Když básník prosí, lze odolat?

15.02.2009 10:27:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí