Boží chrám.

Boží chrám.

Anotace: Psáno s myšlenkou na Victora Huga a Dr.Edwarda Bacha.

Sbírka: Na křídlech andělské touhy.

Tys lásku dávno zavrh',
jen ďábel z toho tyje,
já dám ti jeden návrh,
zbav se své letargie.

Tvé oči slzy roní.
Kde jsi na radost ódo?
Tvou hranu dávno zvoní
ti zvoník Quasimodo.

Proč říkat by se mělo,
co každý jistě tuší,
on šeredné má tělo
a druhý zase duši.

Smutek rozprostřel sítě,
na břiše svém máš faldy,
už dávno nevzruší tě
ni tanec Esmeraldy.

Jak katův pacholek
osud tě vplétá v kolo,
za ránu polibek,
ještě, že nejsi Frollo.

Zákon jsi porušil,
tvá cesta je jen hloží.
Proč zvon tě ohlušil
z chrámu od Matky Boží?

Jsi často ostouzen,
neslyšíš boží zpěv,
na pranýř odsouzen
tam na náměstí Gréve.

To důvod svůj as mělo,
dobrou radu ti dám,
očisti svoje tělo,
i svojí duše chrám.

Poslechni radu starou,
zbav se svých nešvarů,
odhoď už potíž sterou,
zde konec nezdarů.

Když strhneš z očí pásku,
máš naději v lepší příští,
nech z tvého srdce lásku,
ať jako pramen prýští.
Autor ota.pé, 15.02.2009
Přečteno 444x
Tipy 17
Poslední tipující: ota.pé, Holis, René Vulkán, labuť, Psavec, Robert Thomas, Kapka, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, Bean, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc dobrá.

15.02.2009 17:20:00 | Psavec

...jako pramen prýští i tahle krásná báseň.

15.02.2009 16:26:00 | Kapka

nádherná

15.02.2009 12:54:00 | Mbonita

boží chrám..
a naděj nekonečná..
pán bůch sám...
a jeho láska..
věčná..
v nás.

15.02.2009 12:05:00 | Bean

To je dobře,že tu jsi díky chřipce,líbí se mi,tvé veršování.

15.02.2009 11:40:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí