Rozvod

Rozvod

Anotace: Muž a žena po dvaceti letech manzelstvi, kteri zacnou smyslet jinak nez, kdyz se poznali a zacali kazdy svou logiku uplatnovat po svem bez ohledu na druheho ...

Jedno tělo jedna duše byli
aby za davcet let se prozradili

Co půl tváře to jiný význam
za ohyby vlasů hledají svou identitu

poznáš poznání, já poznám
těla, duše, pocitů rivalitu

z pohledu ideály křičí
z výrazu tváře zas nechtějí být ničí

dívají se, vznešeně hledí
do dálky za ostatní upírají zrak

rytíři co sklopili hledí
dívají se tam někam, kde krájí se mrak

póza hrdého člověka co čelí světu
jsou hereci v té hře, kde slyšíš svou poslední větu ...

jeviště, kde drama se sehrává
muž a žena co žijí za ideály jímž věří
láska, neštěstí, .... vřava krvavá
nakonec - do rukou moci státu ... svou duši svěří

za vyšší bytí té které víry
bije se hrdě muž i žena
jako dvě myši pro dva malé sýry
na generaci bez příbytku, beze věna

ten muž a ta žena ...
Autor Jan Střelec, 19.03.2009
Přečteno 314x
Tipy 6
Poslední tipující: Elisha, Patrik Mališ, Pevya, carodejka, Rolnička
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pekne.

16.07.2009 22:33:00 | carodejka

za předposledních 5 řádků *T*

30.04.2009 21:14:00 | Jaromila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí