Sbohem, má Múzo

Sbohem, má Múzo

Anotace: Křemílkovi... 11-12-2007

Sbírka: Básně noci

Z požitků našedlé noci
usedá ve mně zvláštní pocit -
bodnutí do zad dýkou z červánků,
prolití krve plačících beránků.

Sedavá píseň zvučného Kryla
v okamžik letmý se ukryla -
zpěvák by z toho hrůzou pěl,
básník by snad oněmněl.

Avšak já neztrácím hlas,
pro Tebe a pro svou vlast -
ač mám už někdy všeho dost,
pěju ódu na radost.

Zahraju Ti poslední píseň,
kterou učila mě trýzeň -
a s posledním slovem
dám Ti, má Múzo, sbohem.
Autor Moonlight7, 27.03.2009
Přečteno 492x
Tipy 4
Poslední tipující: ziriant, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... ST, ale ne sbohem. Můzu máš a jistě ještě básně dáš...

27.03.2009 12:47:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí