Koniec naivity

Koniec naivity

Anotace: Hm, je to o existencii LÁSKY, že je prí-jemná, hoci nemusi byť vždy naplnená a vie spôsobiť VRÁSKY.

Jedna bábika, nádherná, pôvabná,
páčila sa, postava ladná,
myseľ a duša bola po nej hladná,

plný nádeje,
že sa niečo nežné udeje,
viera v ľúbivé deje,

avšak realita je asi iná,
vyidealizovaný sebaklam človeka rád obopína,
a potom iba city, srdce, myseľ stína,

nezazlievam. Asi to je pre ňu všedné, jeden z mnohých.
Vari i nás niekto takto tajne ľúbi,sladko by nám vyrazil dych,
roztopil by náš osamelostný ľad hebký pohľad ich.

Tak človek môže iba ďakovať Bohu za ľudí,
ktorí rozjasnia, aspoň platonicky, vyrvú z nudy,
dovtedy, pokým nenájde človek svoju, svojho, hoc teraz blúdi.


Thank you Bože, že si stvoril, tak krásnych ľudí.

Copyright © Juraj Hrom
Autor Juraj Hrom, 31.03.2009
Přečteno 332x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., Radek.oslov.Šafárik, Mbonita, Markéta Hl., Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myšlenková báseň.... je dobře, že stále exitují lidé, co dakáží pohladit... jako lidé zde.

02.04.2009 20:06:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí