kapitán

kapitán

Anotace: ,,

Vrstevnicí tvýho čela
jak pramicí mezi vrásky
v zrádných vodách lásky
pluji nazdař bůh.

Jsem tak trochu dobrodruh,
bez motoru, bez kormidla,
v konvi už jen trochu jídla,
signály já z bublin mýdla
píšu SOS.

Nemám rumu
proti stesku,
ani kruhu, gépéesku
z přídě lodi
stéká rez.

Odhaduji šířky, délky
uzly, sáhy ,míle
můj kompas je beze střelky,
pravý pádlo shnilé.

Že utonu v bouři ránem,
nebo umřu hlady?
Hlavně, že já kapitánem
byl jsem v moři zrady.
Autor zenge, 31.03.2009
Přečteno 314x
Tipy 8
Poslední tipující: NikitaNikaT., Martin Šimeček, mamina, Romana Šamanka Ladyloba, Rolnička, Jana M.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezky jsem si početla, báseň mne zaujala a na chvílu vtáhla do svého nitra. ST!

02.04.2009 15:54:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí