Utajená láska

Utajená láska

Anotace: báseň o hriechu a jednej tajnej láske

Strach je slabá chvíľa,
neviem čo ešte môžem čakať,
z Tvojej studne napijem sa rada
a záchranu v plameňoch hľadať,
že uhasíš mi smäd
i keď v ohni budem tlieť,
na kríži bremeno mať
nosiť ho potajomky..
(s výčitkami v prosbách)
(s prosbami vo výčitkách)
 
 Zo slov ktoré vzišli,
i tak riadok po riadku ma vyzliekaš
z utajenej básne bez autora.
-čosi vo mne tvorí-

Diaľka je skrátená,
bez pretvárky dole riekou
ovlažená tvojou rosou,
dňami ktoré žijem, nekráčam aj idem,
zostane v nás niekoľko minút...
  
Z noža vyber hrot,
z hriechu vyrob cnosť,
pod lampou ktorá nesvieti
a plameň nezhasína,
kým nezradí nás niečia vina
ja budem navždy Tvoj rozmarín,
čo vonia hriechom všedných dní.
Autor DanaFuri, 15.04.2009
Přečteno 453x
Tipy 2
Poslední tipující: vodnař
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí