Odcházím, tak sbohem

Odcházím, tak sbohem

Anotace: O tom, že milovat nemusí oba, stačí jeden, když je láska opravdová dává sílu žít, ale pak musíte být daleko od toho koho tak milujete, neboť každá minuta s ní/ním bolí.

Sbírka: Nová dějství

Je to už dávno a byl smutný den,
nastala chvíle, kdy poznal jsem svůj sen.
Tehdy chtěl jsem odejít,
beze všech snáz se obejít.
Když pak srdce mé tu chtělo být,
jen s jedním člověkem na věky žít.


- Láska není věčná,
možná ani není,
pak je to jen přelud,
co andělská křídla má. -


Tak kde jsi, že neslyšíš mé volání?
Tak kde jsi, že neztišíš mé sténání?
Chci tvá slova opět v hlavě své,
abys zničila odzákladu mé touhy prokleté.
Tak dej mi ruku a do rtů tvých vtisknu polibek,
dám ti růži a společně vypijem
pár - červeného vína - skleniček.


- Nepřícházíš a já se loučím,
jen lehce pero do tuže ponořím,
vzkaz píši rukou, kterou chtěl jsem ti dát,
je pozdě, tak běž už spát. -


Jen pár krátkých stručných slov,
a ty víš - je čas zase jít -
neuvidím na cestu - je nov,
třeba jednou, až nebudem snít.


- Odcházím, tak sbohem -
Autor nývlt, 23.05.2009
Přečteno 347x
Tipy 3
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Matty09
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí