Nešťastná

Nešťastná

Anotace: o tom,jak ženy trpí kvůli mužům ( ale neříkám,že někteří muži netrpí kvůli ženám,o tom možná jindy:)

Ach, Pilar,
řekni, co cítíš,
když nad krajinou španělských vinic
zapadá nebe každý den o 27 vteřin dřív
a tvé olivové oči žhnou.
Na co myslíš,
když lněný šátek vážeš si kolem hříšných boků
a předtíráš nevinnou zvědavost.

Ach, Julie,
pověz mi, s čím jsi si jako malá hrála nejraději,
a k čemu to všechno bylo,
když tvé žhnoucí tělo spálil chlad trvdých kamenů
a jesti se dá v nebi brečet.

Ach, Manon,
prozraď mi tajemství pařížských bulvárů za nocí
a popiš mi kouzlo mužských dlaní
při hře na schovávanou
a pocity zakázaného ovoce
ty pyšná a zranitelná Manon.

Ach, Taťáno,
poslyš, mrzí mě,
jak dopadla ta záležitost,
když představuji si tvé ruce,
které tak jemné a obratné jsou,
jako by denně pohladily to nejvácnější hedvábí,
avšak oči tvé, dva tmavé oříšky na voskovém plátně,
jsou určeny jen těm nejvnímavějším čtenářům,
a já musím ještě dlouho číst a hledat.

Ach, Lolito,
mám soudit tvoje paže či jeho,
mám opovrhovat tvými slovy či jeho,
nebo - mám snad závidět, žasnout...
anebo raději - nevědět
stejně mi napiš Loli, jaký to bylo
a kolikrát.

Ach, Mami,
nebudeme líp žít samy?
Autor Rama_Maslova, 26.06.2009
Přečteno 273x
Tipy 10
Poslední tipující: Já Esther Ruth, al-pacino, el viento, Cagi, Kapka, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nu ano, je to skvělý nápad, a líbilo se mi to moc, dokud nepřišla taťána. od té se mi to zazdálo takové všelijaké, jako bys zapomněla svůj vlastní básnický jazyk, vypadla z rytmu, nebo tak. možná to tou chvíli začínalo být už moc dlouhé, protože jsi celý nápad vypotřebovala před taťánou. nicméně nemůžu tomu upřít určité kvality.

09.09.2009 14:12:00 | Já Esther Ruth

Zajímavý a originální nápad.

26.06.2009 14:51:00 | Jana M.

Ta je! SuperTipová.

26.06.2009 12:58:00 | Kapka

líbí se mi nápad i zpracování

26.06.2009 12:14:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí