Hvězdička

Hvězdička

Anotace: Kritika lásky na první pohled?

Spatřil jsem padat hvězdu
jemně temnou oblohou
Svou krásou pohladila mé srdíčko
získala si mou dušičku ubohou
Vydávám se hledat hvězdu
cesta dlouhá a složitá
Za tu krásu a hladké rysy mi stojí
jistě bude i hodná
byť ji neznám
a mé oči
ji jen jednou jedinkrát pohladili.

Měsíce se v rocích utápějí
a ty se
desítkami snů o nás
růžemi co ti dám
desítkami drzých krás
násobí.
Zrazu tváře mé
jsou propadlé
na čele vrásky
na zemi vlásky
a já ležím na smrtelné posteli
a uvědomuju si
že má cesta za krásnou hvězdičkou
skončila.

Před mým posledním výdechem
tiše zakleju
a na zmuchlaný papír
napíšu:
Vězte,
že láska na první pohled
je pouze naivní honba
za zevnějškem
a nikomu za to
nestojí.
Autor Larey, 14.09.2009
Přečteno 371x
Tipy 10
Poslední tipující: Lioness, hašlerka, Tanzania, Psavec, WAYWARD, Agniezka, labuť, Hazentla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

smuténková

24.09.2009 19:38:00 | hašlerka

Hm..jo, souhlasím.

14.09.2009 15:25:00 | Hazentla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí