Padlý anděl

Padlý anděl

Anotace: Báseň o lásce a obětování...

Na louce zelené
leží dívka zasněně,
slunce svítí na líce,
bolest cítí velice.

Vůně bylin vůně léta,
Anděl zrazu přilétá.
Zlaté vlasy křídla bílá,
Ku pomoci často bývá.

Dívka leží v tichosti,
Nohy trpí bolestí,
Po tváři slzy stékají,
Andělské nohy klekají.

Dotek chladný na stehně
Tak líbezně a něžně,
Napětí prsty prochází,
Čistá bolest odchází.

Dívce z oka slza spadne,
Noha se však ani nehne,
Anděl v nebe vzhlídne,
Smutně pak dolů shlídne.

Vzdá se Boha vzdá se nebe,
Nemyslí však jen na sebe,
Křídla bílá vzplanou,
Nohy dívky se pohnou.

Padlý anděl světem kráčí,
Vždy se na něj nebe mračí,
Těžký život padlého
Rovná život milého.

Milá mu jde při boku,
Dnes zítra i rok po roku,
Láska lidská pocit krásný,
Nic už není víc jasný.

Svět je těžký teď a tady
S láskou si však neví rady,
Božská moc tu ztrácí sílu,
Pravá láska nezná míru…
Autor Angel 1890, 14.09.2009
Přečteno 392x
Tipy 7
Poslední tipující: PANGÁSIUS, zelená víla, WAYWARD, J's .., Agniezka, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nepopsatelná a nezměřitelná..láska božská..:o)

14.09.2009 20:26:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí