Chrám

Chrám

Anotace: Nemyslím si,že by vše potřebovalo komentář a tato báseň je toho, myslím, příkladem.

Má lásko, deštěm ztmavnul chrám,

zatéká nám do něj voda

a dveře jsou dokořán.

Nad oltářem visel obraz,

teď už zbyl tu jenom rám.

Klečím tu sám!


Z té velké záplavy něžností

zbyla jenom hořká pachuť

velmi krátké věčnosti.

Stále živé naděje,

stále živé možnosti.

Ach, co teď s tím?


Náš oheň zmizel Bůhví kam,

přesto svíce dál se snaží

osvítit ten prázdný rám.

Těžká mysl, pusté srdce

k tomu opuštěný chrám.

Co dělat mám?


Dál snad jen hrát na varhany,

pro to ztrouchnivělé dřevo

všudypřítomné vrány.

Krysy dávno vzaly roha,

nebuď, prosím, jedna z mnoha.

Nenič náš chrám!
Autor Augustus Asper, 26.09.2009
Přečteno 300x
Tipy 7
Poslední tipující: Zefi, Házté, Mbonita, labuť, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vítej na Literu :-)

27.09.2009 00:32:00 | Házté

velmi dobrý text..
vítej v ráji slov.

ST

26.09.2009 18:03:00 | Mbonita

Držím palce, ať nezničí a vítám tě také, mezi námi!

26.09.2009 16:18:00 | labuť

Vítej :)

Z té velké záplavy něžností

zbyla jenom hořká pachuť

velmi krátké věčnosti.

---moc pěkné----
a nebuď prosím jedna z mnoha?
Taky pěkné....:)

26.09.2009 13:32:00 | Dullsinea

vitej na Literu :)

26.09.2009 12:41:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí