Ilusionismus

Ilusionismus

Anotace: Bílá, zasněžená, stopami lidí netknutá ulice

Bílá, zasněžená, stopami lidí netknutá ulice
až pohádkově zapomenutý park
šero, jen jemné odrazy svitu ještě nezaceleného měsíce
v nich statui nesmrtelných čekající na návrat holubů osaměle
zamrzlé fontány žíznivé po příchodu jara
kolem spící tráva do přikrývky zachumlaná
sněhem pokryté parapety pohaslých oken okolních domů
lesknoucí se ruce podzimem obnažených stromů
ztichlé obecenstvo za spadlou oponou času
a život jevištěm jen pro dva milence a vločky sněhu
když oni - v objetí jeden druhého
čekají na splnění nejtajnějších tužeb a přání
jež plní se jen o Vánocích.

Toť mistrovské dílo malíře Fantazie
jehož obraz v barvách nestárnoucích
v galerii vzpomínek navždy se vjímat bude.

Věnováno Plzeňské zimní kráse a tajné dřímající lásce.
Autor mabo, 21.10.2009
Přečteno 391x
Tipy 9
Poslední tipující: WAYWARD, Jiparo, NikitaNikaT., Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...fajn

29.10.2009 22:55:00 | WAYWARD

Velmi krásně popsán obraz, myšlenka, ta chvíle... jakési pokoušení... hmmm, moc hezké. ST!!!

21.10.2009 06:47:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí