Mořeplavec

Mořeplavec

Anotace: To když přepadne večer básníka představa..stává se mořeplavcem v moři tvých smutků..

Sbírka: My favorite

Jsem mořeplavec
na moři tvých smutků
snad z tvých slz plněném.

Na bárce tvořené
upřímnými sliby
s krásou chryzantém.

Na protější břeh
dosáhnout bych chtěl
uvíz jsem v mělčině,
však.Bohužel.

Zahoď ten věnec
co z pampelišek
splétáš!

Toužíš.
Však po čem.
Marně se ptáš.

Zaplakej prosím
pro mě ať zvýšením
hladiny.
Bárku svou odrazím
za tebou z mělčiny.

A tak pláčeš
usedavě,jak
i já plakal.

Dotknu se tě,
pak pochopíš.
I já chápal.

Jsem mořeplavec
na moři tvých smutků,
který v tvém srdci zakotvil.
Pro tebe celou
bych bez váhání zemřel.
Raději však,pro tebe bych žil.

autor:Petr Z
Autor Petr Z, 23.11.2005
Přečteno 428x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ach, nadherna.. moc..:'(

07.06.2006 07:28:00 | mistake

no..to nemá chybu..a poslední sloka je úchvatná!!!

23.11.2005 12:32:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí