Letět za ní

Letět za ní

Anotace: Tak na tuto svou báseň jsem vcelku hrdý, ani dnes bych to asi líp nenapsal. Musel jsem mít vážně krutou depku... xD

Sbírka: Tož troška takové té dětské zamilované melancholie

Znám ji chvíli,
snad jen pár dní,
však srdcem mi kvílí
neznámý hlas: „Uteč za ní!“

Jak rád bych skočil!
Letěl vzduchem, k tomu městu,
až u okénka bych skončil
a zaťukal na svou nevěstu.

Roztomile rozespalá
vykoukla by z okna ven,
moje milá, moje malá
s úžasem v očích jen.

Stejně krásná v noci, ráno,
jako večer, věřte mi,
zavřu oči, řeknu ano,
to je ta, co mě vždy omámí.

Jak plyne čas,
myslím na ni stále více,
chci ji míti pro sebe zas,
a slavíka kolem zpívajíce.

Je zlatem mezi mosazí,
perlou mezi kameny,
i kdyby byla od sazí,
přec budu z ní tak zmámený.

Je mi ledem nad vodou,
je mou láskou bláhovou,
mou myšlenkou jedinou,
mou touhou, mou vírou.
Je mi vším,
škoda, že jen sním...
Autor Caligyula, 21.11.2009
Přečteno 580x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí