Nikdy v životě!

Nikdy v životě!

Anotace: Báseň polského básníka E. Wlasciewského věnovaná rozchodu, je v ní sposty emocí, které se mi snad podařilo zachovat

Chtěl jsi zjistit,
kam to všechno půjde,
co všechno za tím stálo,
co do tebe se vejde

Pod kontrolou nemáš nic
a zatím sedíš doma bit,
zažil jsi cos' zažil,
o dům dál je třeba jít

A na tenhle zážitek
zůstane jen vzpomínka,
potkal's ďábla i anděla
to byla tvoje záminka

A zahrávat si s ďáblem?
Vždyť to přece každý ví
a na tohle ti odpoví:
jamais de la vie!

Testoval jsi nové hry,
poznal's nové strategie,
myslel's, jak jsi úžasný,
a přitom z tebe každá blije!

Byl jsi celou dobu pro smích
a sám jsi hrál jen divadlo
a plavat na těch lžích?
Co, proboha, tě napadlo?

Chtěl jsi poznat něco nového,
přitom sešel z cesty,
teď utírej si ze rtů krev!
Od té kurví nevěsty!

Zahrávat si s kurvou?
Vždyť to přece každý ví
a na tohle ti odpoví:
jamais de la vie!

Čekal's, že se popálíš
a teď toho chceš litovat?
Že se vetřel někdo jiný mezi vás?
Máš právo si stěžovat?

Už zbývá mi jen jedna věc,
což nechce se mi říkati,
ale když už, tak už,
táhni provždy do řiti!

A říct ti sbohem? Ale jistě!
Za koho mě máš?
Vždyť to přece každý ví
a na tohle ti odpoví:
jamais de la vie!

A teď už konec doopravdy.
Tohle není žádný div,
zbývá jenom dodat:
enough about bloody Eve!
Autor lexus, 09.12.2009
Přečteno 313x
Tipy 6
Poslední tipující: ilona, susana načeva, Romana Šamanka Ladyloba, Okřídlená Lištička
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

myslím, že ty emoce se ti povedli
líbí se mi to ...

o tohle svůj slovník rozšířím
"jamais de la vie",
jenže mne život taky naučil
"nikdy neříkej nikdy",
neboť se ti to vypomstí

09.12.2009 13:14:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí