Pečené a u nás hodně oblíbené :o)
6 dkg másla
14 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
4 dkg mletých vlašských ořechů
kávová lžička skořice
1 celé vejce
žloutek a mandle na zdobení
Z těchto surovin vypracujeme těsto a dáme do lednice na pár hodin odležet (nejlépe do druhého dne).
Rozdělíme na díly, vyválíme placku a vykrajujeme formičkami (u nás jsou osvědčené trojlístky), klademe na plech vyložený pečícím papírem, kde ještě střed každého kousku potřeme žloutkem a zdobíme půlkou mandle.
Zvolna pečeme.
Toto cukroví je nejlepší, dá-li se uležet nejméně 2 týdny, jako perníky, pak je zaručeně měkké.
Moje soukromé doporučení - těsto vypracujte z dvojité dávky, jedna nikdy nestačí :o))
Dobrou chuť!
Já ukládám taky,tedy už na další vánoce...já těch skořicových taky moc nemám!o))
04.01.2010 17:55:00 | střelkyně1
Díky, vyzkouším! Škoda, že jste mě taky nezapojili, mám úžasný recept na mrkváče! :o))
16.12.2009 12:31:00 | mírně kousavý králík
Skořice je v naší rodině velmi oblíbená a už roky hledám vhodný recept na cukroví se skořící, který bych zařadila do repertoáru. Zatím se nic neujalo.Letos to už bohužel nestihnu, ale poznamenám si je na příští rok :-)
15.12.2009 05:48:00 | Štěpina G
vypadá to dobře
a jistě i chutná
ta vůně skořice
ta je tak svůdná
to budou zas věci v laborce
ale mě je to putna...
:o)))
14.12.2009 23:48:00 | jedam