Skořicáky

Skořicáky

Anotace: do Literového receptáře

Pečené a u nás hodně oblíbené :o)

6 dkg másla
14 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
4 dkg mletých vlašských ořechů
kávová lžička skořice
1 celé vejce

žloutek a mandle na zdobení

Z těchto surovin vypracujeme těsto a dáme do lednice na pár hodin odležet (nejlépe do druhého dne).
Rozdělíme na díly, vyválíme placku a vykrajujeme formičkami (u nás jsou osvědčené trojlístky), klademe na plech vyložený pečícím papírem, kde ještě střed každého kousku potřeme žloutkem a zdobíme půlkou mandle.
Zvolna pečeme.
Toto cukroví je nejlepší, dá-li se uležet nejméně 2 týdny, jako perníky, pak je zaručeně měkké.

Moje soukromé doporučení - těsto vypracujte z dvojité dávky, jedna nikdy nestačí :o))

Dobrou chuť!
Autor jita.1965, 14.12.2009
Přečteno 704x
Tipy 24
Poslední tipující: střelkyně1, mírně kousavý králík, labuť, vodnař, Kars, Mbonita, Štěpina G, jedam, Bíša, poustevník Jirka, ...
ikonkaKomentáře (9)
ikonkaKomentujících (9)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Já ukládám taky,tedy už na další vánoce...já těch skořicových taky moc nemám!o))

04.01.2010 17:55:00 | střelkyně1

Díky, vyzkouším! Škoda, že jste mě taky nezapojili, mám úžasný recept na mrkváče! :o))

16.12.2009 12:31:00 | mírně kousavý králík

To ještě stihnem :-)

15.12.2009 08:00:00 | Kars

mlsek od mlsouna:-)
ST

15.12.2009 07:55:00 | Mbonita

Skořice je v naší rodině velmi oblíbená a už roky hledám vhodný recept na cukroví se skořící, který bych zařadila do repertoáru. Zatím se nic neujalo.Letos to už bohužel nestihnu, ale poznamenám si je na příští rok :-)

15.12.2009 05:48:00 | Štěpina G

vypadá to dobře
a jistě i chutná
ta vůně skořice
ta je tak svůdná
to budou zas věci v laborce
ale mě je to putna...
:o)))

14.12.2009 23:48:00 | jedam

Hmm!

14.12.2009 23:06:00 | Bíša

Skořice je zdravá a chutná velice! :o))

14.12.2009 22:55:00 | poustevník Jirka

mňamka to bude určitě!

14.12.2009 22:32:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí