Pár otázek

Pár otázek

Anotace: Pořád se jenom ptám ...

Sbírka: Krásné ztráty a nálezy

Jak dlouhá je asi vteřina štěstí,
když barvami roztočíš si svět,
když ptáci zpěvem příchod jara věští,
a za sluncem zářícím otáčí se květ ?

Jak dlouho trvá okamžik,
během něhož v pohledu tvém taje sníh?
Kolikrát asi mávne křídlem svým kolibřík,
než zmlkne náhle zvonivý tvůj smích ?

Kolik pak horkých slz skane ti po lících
a kolik tvých vzlyků se vznášet bude tichem ,
kolik v tvé mysli zhasne hvězd zářících,
než uvízneš v prostoru prázdném a lichém ?

Jak zebe tě a studí - být znenadání sama,
jak pohledy nevraživé ti vypalují cejch,
to lásce tvojí právě zvoní hrana -
a ze záhrobí života je cítit smrti dech.
Autor Ladaro, 07.01.2010
Přečteno 404x
Tipy 11
Poslední tipující: Holis, Romana Šamanka Ladyloba, harmony, Vavu, Larey, malá slečna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je nářez...skvělá báseň ST.

07.01.2010 14:42:00 | Acham

líbí

07.01.2010 11:54:00 | Larey

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí