z-klam-áno

z-klam-áno

Anotace: věnováno mojí slepotě a zemřelým nadějím. A jeho neustálému mlčení.

Sbírka: Falešné úsměvy v pianissimu

ty má lásko neochvějná,
proč se pořád jenom chvěješ?
vždyť já vím přec, že jsi pravá
i když levě - ledem hřeješ.

kéž by moje mysl zdravá,
i když nezbavená pout,
znala ta svá bídná práva a
mohla srdci odmítnout:

všechnu bolest,
kterou činíš,
všechny touhy,
které lžeš,
všechny chvíle,
kdy mě viníš,
všechny věci,
které chceš

Tak tě prosím, aspoň chvíli,
aspoň chvíli, měj mě rád!
dokud ještě mám dost síly
sama svému srdci lhát:

že jsem šťastná,
že se směju
a že chci být s tebou dál.
žes dnes přijel
že se chvěju
kdyžs mi z lásky pusu dal.

Je mi bolno, smutno, bídně
a ty mlčíš pořád dál
kašleš na mě a pak vlídně
řekneš "vždyť já o tebe stál!"

Tak snad příště řekneš "Lásko,
tak moc's mi chyběla"
a mě v duši bude krásno,
jak když svět se jemným, něžným sněhem a citem zabělá...
Autor Patěnka, 17.01.2010
Přečteno 392x
Tipy 26
Poslední tipující: deep inside, Elza511, hypertenze, pamp_elka, susana načeva, Michelll, Larey, Holis, destovecka, Mraveneček, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jiného, který si těch citů bude vážit. ...protože tohle se potáhne a bude tě to leda ničit. vím, o čem mluvím.

25.01.2010 02:20:00 | pamp_elka

smutňunká, úžasná, bolí.. přeju hodně síly

18.01.2010 10:36:00 | Larey

Zabolela, snad bude brzy lépe, moc Ti to přeji.

18.01.2010 01:14:00 | carodejka

V básničce se skrývá hodně bolesti... Přeju ti, ať je brzy líp!

17.01.2010 22:17:00 | kleopatra.sedma

Moc bolava :o( ale vsichni, vsichni si v tomhle ohledu lzeme, doufame a davame si falesny nadeje a jistoty...tak to je :o(

17.01.2010 18:48:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí