Zpovědní tajemství

Zpovědní tajemství

Anotace: Co stalo se, stát se asi nemělo...

Sbírka: Pel z křídel motýlích

Sluncem zbronzovělá šíje láká ke zpovědi,
a rozevřená pouta náruče nabízejí plachou jistotu –
v chrámovém tichu se vznáší vůně hříchu
a slzy pokání křísí zvadlé květy pohozených růží.

Vnímám ty tlumené, tiše se vzdalující kroky,
co končí kdesi pod klenbou nebetyčných snů
a na rtech zadržuji horký dech - jež úpěnlivě žízní –
lze napojit ho vůbec vroucnou modlitbou andělů ?

Vlastním svědomím sražen do kolen - zas a zas prožívám tu chvíli,
kdy celý vesmír láskou zasažen
se zřítil do jediného místa něžného dotyku,
a neskutečným výbojem smyslnosti rozčísl jsoucno,
aby pak mohutnou erupcí citů otevřel ohnivý jícen nezkrotné vášně.

Hořel jsem,hořel jsem a vyhasl…
Teď tiše zpovídám se z hříchu –
tápu, mám hluboké výčitky –
tak oddávám se trýznivému tichu …
Autor Ladaro, 18.01.2010
Přečteno 380x
Tipy 14
Poslední tipující: Mbonita, Holis, Ejí, harmony, Psavec, labuť, Romana Šamanka Ladyloba, Agniezka, René Vulkán
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí