Sonety - I.

Sonety - I.

Anotace: ...

Já bláznil, lásko, jak to jinak říci,
a v tváři tvé jsem čet svůj rajský sen,
pak hledal tě a na stole měl svíci,
noc utekla, když přišel bílý den.
A tisíckrát jsem tříbil slova jasná,
jak vyjádřit co božské zdá se nám?
Tys byla pro mne nevýslovně krásná
a já byl tenkrát divný chuligán.
Dnes paměť má je samá černá díra
a tělo mé se k zemi schyluje,
co dělat mám, když nedrží mě víra,
že krása svému času kraluje.

Obraz tvůj mám ve své vzorné péči,
to je to, co moje srdce léčí.
Autor Robert S., 05.02.2010
Přečteno 319x
Tipy 5
Poslední tipující: Romli, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velmi povedená

11.02.2010 20:38:00 | Romli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí