Čtyřicet dní

Čtyřicet dní

Anotace: Původně písňový text.

Ahoj, kde jsi přišla k téhle básni
zavři, zapomeň a zhasni
soudce až ráno dorazí

Pojď dál, trocha vína ještě zbyla
svědomí sis utišila
až ráno dveře vyrazí


Když zbývají už jenom nitky
a krutá slova zaprší
stavíme kolem sebe zídky
a ruka v pěst vše završí
návštěvní dny Bůh odmítá
Když zbývají už jenom cáry
a v krbu dávno nehoří
za oknem kapky tvoří páry
a malíř obraz vytvoří
jen aby večer měl co pít
Déšt padá jen čtyřicet dní a pak jsme pod vodou


Dobře, už se netrap já to zkrátím
vyšlo slunce a tys mi zatím
četla z dlaně romány

Přiznej, že se taky trochu bojíš
až když tenhle chleba dojíš
koho píseň zazpíváš


Když zbývají už jenom nitky
a krutá slova zaprší
stavíme kolem sebe zídky
a ruka v pěst vše završí
návštěvní dny Bůh odmítá
Když zbývají už jenom cáry
a v krbu dávno nehoří
za oknem kapky tvoří páry
a malíř obraz vytvoří
jen aby večer měl co pít
Déšt padá jen čtyřicet dní a pak jsme za vodou
Autor viklef, 24.02.2010
Přečteno 366x
Tipy 6
Poslední tipující: KockaEvropska, zelená víla, Divoženka1, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tuhle písničku bych chtěla slyšet...

01.03.2010 17:08:00 | KockaEvropska

hmm,.. něco mi to povědělo, díky..

26.02.2010 00:07:00 | zelená víla

vypadlo mi slovíčko
upravím to maličko

ve které utápí svůj um

25.02.2010 17:04:00 | Divoženka1

Svůj obraz lije do skleničky
ve které utápí svůj
terpentýnem mu voní káva
malíře ráno bolí hlava

25.02.2010 17:02:00 | Divoženka1

"Když zbývají už jenom nitky
a krutá slova zaprší"

Kráčejme zpříma bez výčitky
a nešlapme si po duši

25.02.2010 07:54:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí