R + Z/ R - Z

R + Z/ R - Z

Anotace: Tato báseň je krátká, je tuctová a zlomených srdcí jsou po celém světě tisíce. Přesto každý to vnímáme po svém a jakožto člověk, který svá díla rád publikuje, i tato báseň, sepsaná během chvilky pouhým záchvatem stesku po mé drahé, poputuje do éteru.

Měsíc v úplňku, jež tlačí do zad
a hudba vzpomínek krásných zní.
Nelze se ubránit, nelze co naplat,
Jen zlomená srdce chápou a ví.
Na kolena padnout a obličej svůj skrýt.
A každičkou slzu do svých dlaní lapit.
Jak bych si přál, jen ptákem být.
Jen občas slétnout se k studánce napít.
Však její oči stíhají mě stále,
a každá z žen mění se v ní.
Co s hlavou svou, co mám dělat dále?
To jedině bůh, ten nejlepší z básníků,
to jedině bůh, to jenom on ví.
Autor Daymare, 28.02.2010
Přečteno 244x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, CULIKATÁ, Larey
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí