Alkoholem mlád

Alkoholem mlád

Alkohol metla lidstva prý je
pro mne však častá onanie
Mozkové buňky ničí
nezabýváte se pak ničím
Realita krutě jasná
alkoholem myšlenka spásná

Kuráž roste tempem solidním
na tu slečnu z baru,
jež se mi tak líbila
Alkohol ze mně teď dělá motýla
Že pozvu ji já na skleničku
tento vzácný mok dává naděje jiskřičku.

Spásné ano, zvedlo mé obočí
Ale né jdu se radši vymočit
Slečnu svou už přece mám
tak proč tohle zas dělám
To alkohol za to může
snad to opět spraví růže
Bohužel ani ta už nepomůže

Né, promiň sem tak mlád,
neumím se hlídat, říkám nerad
Proč chrápe ve mně stálý svůdník žen
alkoholem ochočen

Monogamie je věc jasná
v určitých ohledech pro lidstvo spásná
Ale říkám ne, chci být jiný
Vím že se slečnám líbím

To není důvod mé povahy
cítím znovu obavy
Pro lásku žít, pro lásku psát
né se s každou hned vyspat

Je tedy střízlivá mysl lék můj
říkám stůj, nechoď za ní
odehrává se ve mně bratrovražedné klání


Pro lásku žít, pro lásku dýchat
ne každou hned (básnikovi dojde)
jiný být, jinak mlád
Alkohol ovlivní tě příště
říká přítel zištně

Uzavírá se začarovaný kruh
A zase buch,
padám z postele jménem kocovina
a vím že je to jenom moje vina

Alkohol metla lidstva, metla mládí,
do rozpaků uvádí
Alkohol, tak proč ho piju
protože mezi lidmi zvanými teen žiju
Autor Lorenco Michaliáš, 01.04.2010
Přečteno 240x
Tipy 5
Poslední tipující: malá slečna, little.punkie, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No pane jó-ještě že piju limonádu:-)

01.04.2010 10:43:00 | CULIKATÁ

alkohol je sice metla lidstva ale zametat se občas musí a nejseš jedinej kterej v Tvých letech střídá ženy až časem příjde vystřízlivění pro jediný květ který umí jinak zavonět než všechny jiné v zahradě..to bude pak ta pravá..Jinak pěkný a vítej na litru...ST.

01.04.2010 10:10:00 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí