Sonet - VII.

Sonet - VII.

Anotace: ...

Už práskni, vozko, do všech koní světa,
vždyť život není nic než pouhý sen,
a kolik růží kdesi v bahně vzkvétá,
a kdo se dere vzhůru zocelen?
A proč se bídou plní městské stoky,
a kdekdo píše, že je lásky dost,
a nelaskavost trvá celé roky,
a poctivec - ten dusí v sobě zlost.
Tak sedám na svůj kočár k cestě dolů,
jsem smutný, nač bych vlastně ještě žil?
Zde zapustil jsem asi sedm stvolů
a jenom jeden - poslední mi zbyl.

Až z něj vzroste žena mého času,
zvěčním verši celou její krásu.
Autor Robert S., 11.04.2010
Přečteno 370x
Tipy 19
Poslední tipující: harmony, modrá..., labuť, CULIKATÁ, Psavec, Kars, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, ziriant, hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zde ?za?pus?til ?jsem ?a?si ?sedm ?stvo?lů?? Ten řádek se nějak vymyká. Nebo se i to zdá?

14.04.2010 01:09:00 | Venuše 1

Skvělá!

12.04.2010 10:32:00 | modrá...

nádherné obraty,přečtu si to znovu ST!!!

12.04.2010 05:30:00 | xoxoxo

Nádhera!!!

12.04.2010 04:49:00 | CULIKATÁ

úžasné verše...ST!

11.04.2010 21:54:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí