Pocity

Pocity

Anotace: Takhle to dopadá, když si člověk možná konečně uvědomí, že už nic nebude takové, jaké kdysi bývalo..

Jednou jsem pro tebe jediná,
jindy dívka z davu.
Nejspíš jsem svou chvíli prošvihla,
popletla si hlavu.

Jsem brunetka,
možná zrzka spíš,
a ty někde mezitím
o blondýnkách sníš.

Spíše o té jediné,
pokud se nemýlím,
o té krásné blonďaté,
kterou bys líbal pod jmelím.

A to sis ještě před rokem
- když já byla ta „nej“-
stál pevně za názorem,
že blonďatý se ti nelíběj.

Třeba to tak ale vůbec není
a já nemám pravdu.
Třeba žárlím pro nic za nic,
děláš si ze mě srandu.

Možná sám chceš,
abych žárlila
a potom někde potají
Ti mé srdíčko vylila.

A nebo také ne-
tohle jsou pouze má přání.
Třeba mě už vážně nemiluješ,
jiným holkám se klaníš.

Byly to krásné časy,
když jsem cítila tvou náklonnost,
všechno ale jednou končí,
zbořím mezi námi tenhle most.

Ač nerada, spíše nedobrovolně,
se tě vzdávám,
vím, že u mě v srdci budeš,
i když se časem starší stávám.

Vzpomínky nejdou spálit jako papír,
z paměti je nevymažu,
i kdybych chtěla sebevíc,
cestami do minulosti si nepomůžu.

Proč prostě nejde
lusknutím prstu zapomenout?
Proč musíš jedním gestem
malou naději zažehnout?
Autor Opty, 05.05.2010
Přečteno 342x
Tipy 6
Poslední tipující: ta.cupka., ilona, Vanilková Ninja, carodejka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pani učitelky mám moc ráda-obvzlášť ty na literaturu...strašně moc miluji poezii:-)Vítej v modráskové zemi princezno básnění:-))Ilona Tě tu srdečně vítá!

31.05.2010 03:43:00 | ilona

protože kdyby to šlo,nebyla bys člověkem má milá :-)krásně jsi to napsala

05.05.2010 22:08:00 | Vanilková Ninja

Nuž vítej budoucí učitelko, myšlenky moc hezké.))

05.05.2010 17:16:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí