Na dobrou noc

Na dobrou noc

Anotace: halí, belí

Usínej lehce,
měsíc už vyšel.
I když se Ti nechce
ještě oči zavřít,
zavři je,
aby mohl spánek přijít.

Spinkej sladce,
už je čas,
i slunce už schovalo
svůj zlatý vlas.

Sfoukni svíčku
a zavři oči,
usínej tiše
v zajetí noci.

Nechej si zdát
o bílé paní,
která po hradbách chodí
ještě za svítání.

Ať se Ti zdá sen
o louce kvetoucí
plné včel,
ať všechno, co je
v poledne matoucí,
je ve snu jasnější než den.

Usínej lehoučce
jako koťátko,
zavři jen oči
a usneš zakrátko.

Spinkej, už spi,
na tvář Tě políbím,
možná Tě brzy
ve snu navštívím.

Nynej, nynej,
tma už padá
a věz,
že jen Tebe mám ráda.

Usínej pomalu,
pomaloučku,
zítra Ti zazpívám
potichoučku.

Hezky se vyspi
na zítřejší den,
kéž je stejně krásný
jako Tvůj sen!
Autor A'tuin, 11.05.2010
Přečteno 383x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí