Proč by nemohly kvést růže v moderní době...?

Proč by nemohly kvést růže v moderní době...?

Anotace: Žádné pochybné anorektické silikonové blondýnky...růže jsou královnami krásy! Za tím si stojím :D :)

Proč by nemohly kvést růže v moderní době
A s nimi jejich snový šat a lesk?
Když je trhám, nerozumím sám sobě
Zůstává v mé duši velký vesmíru třesk.

V těch růžích je skryto cos, jak žalostný stesk
Jež halí mne do depresí jezera
Však i naděj je tu a s ní jarní rozbřesk
V temné mlze není žádná mezera.

Položím je, svazek rudých dam, co lístky okvětní mají
Ve vysoké okno, které hladíš Ty každé ráno
A z kterého vidíš do lesů, kde stíny si večer hrají
A kde v trávě rosou MILUJI TĚ jest psáno.

Pak růže položím na peron, v zastrčené nádraží
Vlaky jezdí bez cíle, nadějí i zklamáním
Z růží udělám srdce a Tvůj portrét pak se vydraží
Dosáhnuvše miliard, všechny pocty zaháním.

Odešlas´, volný je svět, však tak smutný strašně
Že i dámy vadnou, jen jediná mi zbyla
Pokropím jí štěstím - mincemi v kašně
Růže jsou as jediná moje síla.
Autor Zasněný básník, 10.06.2010
Přečteno 310x
Tipy 21
Poslední tipující: 4LJFilip, sluníčko sedmitečné, Talisman, Bíša, pamp_elka, Madanik, Psavec, carodejka, Jiná, Kateřina Wahyu, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:) žádné anorektické blondýny? :o) hurá na svačinu...

13.07.2010 19:20:00 | pamp_elka

***:-)***

22.06.2010 14:53:00 | sluníčko sedmitečné

Moc hezká.

11.06.2010 14:15:00 | carodejka

Moc krásná!

10.06.2010 19:45:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí