Má malá J'taime se bojí Seiny

Má malá J'taime se bojí Seiny

Anotace: ... ..

Má malá..
J'taime se bojí Seiny
V pramíncích ve vlasech
V krůpějích snění
Šeptá o růži z hladovění
o pejscích věrných.. v samotě temných...

.

Miluje tání
Rozvodní tmu
Vdechne-li toužebných...

V záhadných šatech prostře si sůl
z peřejí soužení

Je velmi křehoučká květina
s dračicí v srdíčku
Pusinkou v lesních dívčinách
zná na mě pastičku

Jas očí - modravá mučírna
vábí smích na řasách
Pohlédne
stíny protíná
a ráda skrývá strach

Nikdy ji nemohu zastavit
V lodičkách přenáší sad
Zkusím za tiché c'est la vie
únavným slovem
i lhát?

Bráním se

lákavým malinám
Rtíkům chtějícím do klína

Plane v šatech noc líbezná
svící zářena
taje zima

Je vločka?

Spala si v lavinách
než podkrovím vplul noční žár
Zrnkem písku smí vteřina
přesypávat léto do motýlích čar

Slunce dlaním vepsala
polibky
dráždit začíná

Leť se mnou ke skalám!

Vyznala vánku franština...

V náruči chvěje se.. krásy zaútočí

Hrdličky v očích
stanou se májem!

Vzlétají
k výšinám
a noc neukončí

Roman d'amour - Šťastní jdou rájem

.

Má malá
J'taime se bojí

Seiny?

Když duše tvá
hojí
tu bez křídel
tu moji

Nezmizí červeň s probuzením
duhová z deště v samotném lpění?

Stýskám si

Bloudím

Pod srpkem Luny

střežím i snění
když spíš

a ráno až se probudíš
budu jeden z davu
jeden z modrých
ztrácející v žáru
krajinu rosy půlnoční

Jak mám být víc statečný
Smát se a nesmutnit

Nevzpomínat u vín
Nevím lásko
ne vím...
Autor J's .., 17.06.2010
Přečteno 303x
Tipy 19
Poslední tipující: efeeez, Noc17, Sweet KiWi, susana načeva, Squat_the_world, labuť, Psavec, Dota Slunská, ziriant, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tvá malá

něžná

rosa

na tkaničkách

včerejších bot

přešel v nich nejedno pohoří

nejeden brod

a pak je zapomněl

u řeky

když jej svedla tráva

svou oroseností

roztáhl paže

přemožen

volností....

******************

Tvé básně poznám mezi tisíci :)

a jednou ...Nocííí :)

11.02.2011 13:38:00 | Noc17

Ta se Ti moc povedla..

17.06.2010 21:36:00 | Klementine

Krása,křehké a něžné.Moc se mi líbí:)

17.06.2010 19:24:00 | CULIKATÁ

taky nevím ...

17.06.2010 19:00:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí