Půlnoční metro

Půlnoční metro

Anotace: ... jako by bylo málo dní, co od sebe nás dělí, za tenhle týden poslední jsme od sebe daleko byli ... PRAHA 2o1o 2. báseň (napsáno 9.7.2010 v pražském metru)

Sbírka: Víla

Před půlnocí v metru ti na koleně píši,
verše, co, doufám, tě potěší
rozverný ševel nošní Prahy slyším,
tak sedím si na Karlově náměstí.

Studený vítr z tunelu vane,
že přijíždí metro, ohlašují,
stojím u dveří, čekám až se to stane,
na stanici Můstek přestupuji.

Bloumám si v podzemí matičky Prahy,
než na Dejvickou dorazím,
tam zkříží se podzemní a městské dráhy,
na dvěstasedmnáctku přestoupím.

Prazvláštní lidé tu kolem mě bdí,
už další světla v tunelu vyhlížím,
podivné existence ve vagonu slídí,
těším se, až na Strahově vyskočím.

Celou tu dobu se mě myšlenka drží,
že tebe do srdce vrytou mám,
oči se mi únavou pomalu klíží,
škoda, že jsem tu bez tebe, sám...
Autor Dani13, 16.07.2010
Přečteno 499x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ, Hazentla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí