Proč?

Proč?

Anotace: o jedné ztrátě

Proč nemohu ztratit,

co jsem nikdy nenašel.

Proč otáčím stránku

knihy, která není.

Proč se mi chce platit

mincí zrady Jidáše

proč klíč k mému zámku

rezne v pochybení.

A proč zítra vstanu,

když večer nespočinu,

na kopýtka koní

věřím z doslechu.

Proč ve lživém ránu

usmívám se po činu,

ač má dívka roní

slzy, bez vzdechů.
Autor Saummur, 03.01.2006
Přečteno 312x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Proč se pozorně nedíváš?

12.01.2006 23:14:00 | Hana Trnková

Taky se mi líbí, je to jedna z těch lepších na toto téma...

04.01.2006 07:46:00 | Bajaja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí