Lovec a mláďata XLII.

Lovec a mláďata XLII.

Anotace: ... ať to stojí cokoli, nemůže jinak ...

Sbírka: Lovec a mláďata

Fenka vrhla se okamžitě ke kleci,
jen lovec poznal odstín jejího chování,
vždyť tam trpělo její dítě přeci,
spolu hrávaly si u srubu za svítání.

"Říkal jsem ti, drž ji pevně na řemenu,
nepotřebuju, ať se mi v kleci poraní,
takovej kožich zase hned tak neseženu,
v plánu mám dostat pořádnej balík za ni."

"To bys ovšem na místo nesměl být skoupý,
copak tohle má být nějaká hezká srst?
Ubožátko, co ani kurník nevyloupí...",
říkal lovec, ruku v kapse sevřenou v pěst.

"Koupím ji za půlku! Stejně nikdo víc nedá."
"Jsi snad blázen! Tohle je nádhernej kus,
co za větší peníze si kupce vyhledá..."
"Jen, abys ji za pár dní nestrojil funus!"

Tlapička jen na chvíli smutně zvedla oči,
v nich zrcadlila se naprostá apatie,
klec byla špinavá a smrděla od moči,
lovec tušil, že takhle dlouho nepřežije.

"Tohle nikdo draze nekoupí, to mi věř,
ale moje nabídka stále platí...",
jako by mu srdcem prorůstal akátový keř,
"pojď", řekl fence, "tady jeden jen čas tratí."

Rval ji násilím, až se po něm ohnala,
nechtěně, ale musel ji vzít řemenem,
zakňučela a jeho postoj nechápala,
co divného se to stalo s jejím pánem.

Musel odejít, ten pohled nemohl unést,
ty peníze musí sehnat za každou cenu,
dal slib umírající šelmě a má svou čest,
neboj malá, já smrt od tebe odeženu!
Autor Lorraine, 11.10.2010
Přečteno 328x
Tipy 31
Poslední tipující: Bíša, vodnař, Tamara, WhiteSkull, carodejka, Holis, Jacob P. Verlaine, la loba, Kars, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pokračovat, po-kra-čo-vat... tato krása přeci nemůže mít konec :-)

15.10.2010 10:55:00 | Tamara

Mooooc hezké, zahrá si pěkně na mé struny.

12.10.2010 23:18:00 | carodejka

Pláču pro čubičku malinkatou šelmičku usouženou dušičku,máme ji v sobě kdo ji vykoupí by neskončila v hrobě?...

12.10.2010 17:31:00 | la loba

Příběh, který nikdy nekončí
ST

12.10.2010 12:42:00 | Kars

koupil bych ji celou...

12.10.2010 09:11:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí