Na každé struně pěl jsem krásu tvoji...

Na každé struně pěl jsem krásu tvoji...

Anotace: Když se učitel rozhodne, že chce, abychom mu napsali sonet a zadá nám výborný první verš. Aneb mé první vyznání ženě...

Na každé struně pěl jsem krásu tvoji,
jak poutník ztracený, co svíjí se a bojí
a hudba jedinou je jeho nadějí.
Přesto však chtěl by zemřít raději.

Na každé struně hrál jsem, zpíval slova,
co s každým dnem jsou zas a znovu nová,
přesto však předvěká jak celý tento svět.
Kde bral jsem je? Oh, radši nevědět.

Ta hudba brala dech, ba život brala!
V té hudbě mé tvá duše vroucně plála,
jak snad to nejstrašnější, co nás pojí.

Tvé vlasy, proudy tekutého zlata
chtějí mě jako kdys k dotykům, k lásce zlákat.
Každý jak struna zvoní krásou tvojí.
Autor Descardea, 21.10.2010
Přečteno 329x
Tipy 16
Poslední tipující: Gabrielle, CULIKATÁ, hašlerka, Kett, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bohužel, forma klasického sonetu mě poněkud brání v rozletu :-) A upřímně by mě asi nenapadlo něco takového psát... Ale náš učitel, náš pán :-)

21.10.2010 22:57:00 | Descardea

Je moc hezká a povedená i když bych ji brala jako nedokončenou...

21.10.2010 22:53:00 | labuť

Moc se mi líbí, krásné vyznání
st

21.10.2010 22:51:00 | Bananky v čokolade

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí