Rozvlnil jsi vlny

Rozvlnil jsi vlny

Anotace: ...

Rozvlnil jsi vlny na mém jezeře
Bývalo už klidné
a odráželo denní tvářnost země
Teď chce jen odrážet tvou tvář
Potrhaná vlnami
pokřivená větrem je však ještě tvojí tváří?

Rozvlnil jsi vlny na mém jezeře
Těžké vody se ve mně převalují
a protože je přitahuješ jako luna
putují s tebou ode břehu k břehu
A za tebou se přes břeh vylévají
a zaplavují noční tvářnost nebe

Byly to vlny tvého jezera
co to způsobily?
Bouře na jeho povrchu?
Nebo ticho v jeho hlubině?
Co v tobě
se mě tolik dotklo?
Nebo to jen hluchý poryv větru
mě žene tam, kde ty ses otevřel?

Může se ale vůbec setkat jezero s jezerem
a popřít a překročit svůj břeh?
A mohou se vlny dotknout vln
aniž by splynuly a ztratily tvář?
Bude má tvář
tou tváří
jež nakonec spočine na tvé ztichlé hladině
a jejíž pravé podobě
dovolíš klesnout až ke dnu?
Autor Oslice, 15.11.2010
Přečteno 455x
Tipy 14
Poslední tipující: Danger, Divoženka1, Skalsky Pavel, ni.va, Unyle Pěl, Kapka, CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zavlnila se touha s váháním...co zvítězí
Zabublala ve mne,díky
až odpaří se touhou vaše těla,pak začne bouřka vás dvou a probudí život.

22.07.2018 21:51:17 | Danger

Moc se mi líbí.

15.11.2010 18:32:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí