Sen Ewig Eden Stormsteine

Sen Ewig Eden Stormsteine

Anotace: Torzo ze sešitu Ples snivých, jeden podzim jedna láska stačilo by tenkrát jediné slovo, ještě že nikdy nebylo vysloveno

Sen Ewig Eden Stormsteine /podzim 2003/

Vlčí listí krouží kolem babích zdí

točí se mu hlava z mozaiky v oblacích
a zvonky kaluží roztančují sukně šípku

...a co je v jeřabinách za snění!…
snad pro tři korálky ranního lomozu…
ve větvích

Chtěla bych uhodnout tvou šišku
schovat se do podzimní misky z dlaní
vysmát se jablku, tomu, že se točí…

...proti směru hodinek z provázků…

Možná mi půjčíš šálu s pavoučí třásní
a já ti podám křehkou dlaň světa z papíru

A co ty? Zatančíš mi v listí?
Za jediný můj vlas do houslí..

..a nebo taky ne…
ale budu šťastná, že umíme vyprávět…

…o díře ve svetru od sazí
… židli houpavé - pro stydlivou vílu

Až budeš spát, vyletí z šuplíku tento list
ze stromu, který vyklíčil z lahvičky inkoustu, skořice…
...a mého srdce

Nakreslila bych ti panenku do kapsy
v prosté košili s potrhaným monogramem
zpívala by ti, kdybys ji posadil na krůček k sobě…
…do květu tvého kapesníku

Je vlastně zázrak, že moje hnízdo neodfoukl vítr..

…postýlka z vrbového listí, mistička z kopřiv na slzy květin
…popadané vlasy v kapsách…

…to jsem celá já
…trochu nehezká, bosorka vosích nohou…

…s měděným páskem od prstýnku
z pouti na kopci…

* * *
Přečteno 435x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš nádherné slovní obraty, trochu nepochopitelné a zároveň člověk vnímá pocit, jako by slova nebyla jen slovy, ale dala se vycítit nějak jinak, jako déšť ve vzduchu nebo pohlazení v očích, něco mezi melodií, obrazem a dotyke sochy, jako by to nebyla jen písmena, jež člověk musí nejprve přečíst a pochopit, ale přímý dotyk smyslů. Tvé básně mě uchvacují.

08.03.2006 14:08:00 | Alea - kometa kdovíco přinese

Teda, já si vždycky říkala, že umím ještě jakžtakž psát...ale teď...jsem ráda, že to jiní dokáží lépe, tisíckrát krásněji, protože jinak, svět by byl strašlivě chudobný...

16.01.2006 14:23:00 | Sunny

Moc pěkné !

16.01.2006 09:37:00 | Bajaja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí