Srdce

Srdce

Anotace: ...

Jsi moje denní dávka vzduchu,
moje rána ospalá po níž nastupuje tolik ruchu.
Jsi moje erotická zóna,
Můj kousek tajemství,
Moje hříchy a neřesti.

Jsi to, o čem se v knihách píše,
Jsi nejsladší odrůda, víno, co přetéká z číše.
Jsi to, o čem všichni zpívají,
Jsi štěstí, co si lidé hlídají.
Jsi továrna čokolády,
Jsi to o čem děti přemýšlí, když trpí hlady.

Jsi to, co každý potřebuje k životu,
Pití, jídlo a lidskou teplotu.
Kolem tebe otáčí se Země,
Kolem tebe točí se všechno, co z pocitů bouří se ve mně.
Jsi mým andělem, co provází mě na cestách,
vzpomínky, co pouštím si v groteskách.

Můžu Ti psát dál a dál,
Utvrdit Tě, že žiju jen pro Tebe,
ŽE Ty jsi můj král.

Ty jsi slovo, jímž němí mluví,
Prutem, co zlaté rybky loví.
Šipka na rozcestí,
Dálky a blízkosti.

Jsi Atlantida, co zmizela pod vodou,
Úzké cestičky, jenž ke štěstí mě přivedou.
Jsi má minulost, mé šílenství,
Mé zdraví, nemoc a poselství.

Jsi laguna, v níž celý svět vidím,
Pravidla a zákony, jimiž život si řídím.

Jsi ostrovem vzdáleným, co v oceánu leží, jsi běžcem vytrvalým, co maraton svůj běží.
Jsi poslední otrok, co se snaží přežít, jsi nejkrásnější malba na stěnách všech mešit.

Bez Tebe jak opuštěný vor v peřeji,
věštkyně, co sama kartám nevěří.
Bez tebe jak rána bez obkladů,
jak opilý řidič bez dokladů.
Jak tepny, jimiž krev neproudí,
jak smutný pes na ulici, co kousek chleba vyloudí.
Bez Tebe jsem jak voda bez břehů,
jak plíce bez volných nádechů.
Bez tebe jak uprchlík odsouzený,
vězeň o svobodu ochuzený.

Napíšu Ti ještě tisíce básní, o tom jak miluji Tě,
jak moje srdce po Tvém blázní ,
jak moje srdce tepe v rytmu Tvého,
po stopách za ním půjde, do světa širého.

Moje srdce pro Tvé plesá,
Vzhlíží k němu, jak květiny na nebesa.

Moje srdce chce tomu Tvému říct,
Jak důležité je být ve dvou,
Ve dlaních lásky svůj osud číst.

Chce před spaním šeptat mu,
o ohýnku,
co hoří v něm,
co uhasí v duších smutnou tmu.

Chce ve stejném rytmu bít,
Ve stejné chvíli vstávat, ve stejné chvíli snít.

A ve stáří i v nemoci,
Jedno o druhé se starat,
Navzájem si pomoci.

Moje srdce chce říct Tvému,
Že Tvé jméno chce přidat k svému.
Autor Lenny, 05.12.2010
Přečteno 418x
Tipy 7
Poslední tipující: Tamara, Catie, SkarinEk, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí