Cesta ke sněženkám

Cesta ke sněženkám

Anotace: ...

Sněží do úsměvů
unavených matek této země
hřejících paprsky prstů dětské dlaně
a vločky tančí v peřinách
jak tající dlaně milenek po zátylcích mužů
po pramíncích spěchají do tepla.

Prosinec kol komínů zevluje
lačně čenichá vůni marokánek a perníku
příchutě města mísí s barvami ticha
jen srdce buší mezi zvony
a vánoční přání v nich tepou a prostupují
bezlistými průhledy k tabulkám skel
za nimiž malí rytíři s princeznami
a jejich velcí poddaní
čekají na pohádky z nesvěta tohoto
o pravdě a jejích krásách
a o pravdě a lži.

A zatím tento svět v podokenním shonu
oděl mráz do bělostných cích
a ten, kdo tě zkřehlou trápením
ze smutků zvedá
zahladí jizvy závějemi nové naděje
uzamkne minulé slzy
všepřítomným ledem
a tvým budoucím stopám vstříc
v pláních osudu
umete umrzlými dlaněmi
cestu k srdci
cestu ke sněženkám.
Autor Taog, 20.12.2010
Přečteno 304x
Tipy 15
Poslední tipující: Gabrielle, hašlerka, Dota Slunská, James Libustka, Zasr. romantik, labuť, Květka Š., Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Napsal jsi něco nádherného.

21.12.2010 21:45:00 | Dota Slunská

řeknu jen...ach

ST

20.12.2010 22:43:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí