Jméno hvězdy

Jméno hvězdy

Anotace: Pro Alenku. Zamiloval jsem se do ní a píši o tom rád.

Sbírka: De amore et alia

Když světla zhasnou
hvězda září
moje oči žasnou
a jak se při tom tvářím.

Hvězda září čím dál víc
čím pozoruji její krásu
z nitra čiší její mír
a hledám v něm svou spásu.

V duši klid a srdce na dlani
jak říká se to snadno
není to však žádný vtip
nehledám cestu snadno.

Hvězda jméno nemá
jaké jí mám dáti?
Jakou cestou dát se mám
jak jí teď mám zváti?

Hvězdin smích a úsměv
jí jméno Štěstí nutí
krásu nitra její
slovy popsat těžko lze

Je vtipná, chytrá rozumná
jen radost promluvit s ní
I milá jest a citlivá
nikoho nezarmoutí.

Tak jaké jméno dát jí mám
té hvězdě nebe nejkrásnější
Své srdce ihned rád jí dám
Té osobě mně nejvzácnější

Jménem prostým říkat jí budu
však nebude to včelka Mája
ale bez všeho studu říkat jí budu
prostě Ája.
Autor Jiskroid, 21.12.2010
Přečteno 495x
Tipy 2
Poslední tipující: Skalsky Pavel, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí