Nelaskavá lásko

Nelaskavá lásko

Anotace: Tímto se zatvrzuji a tímto se vzdávám

Ty jiný cite, jež zjevně jsi bez citu,
ty krásný sne, jenž nás na věky trýzní tu.
Ty temná paní v zlatém hávu,
jež ze všech největší máš slávu.

Ty, která nejsi bez nesnází,
je smutný ten, kdo tě nenachází.
Je mrtvý, kdo se o tě spálil,
a trpí, koho tvůj lesk šálil.

Je v koncích, kdo tě v bolu ztratil,
a souzen, by už na vždy platil.
Je ve strachu a trpí splíny,
kdo zažil také tvoje stíny.

Ač básníci tě opěvují,
já před tebou se skrývám v sluji.
A mrzí mě, že jsem tě znala,
no, ještě, že už nejsem malá.

Už nesvedeš mě na své sliby,
nechť na vždy platím za své chyby.
Už nikdy víc tě nechci cítit,
už v pastech tvých se nedám chytit.

Ať si je mé srdce svíráno stesky,
s tebou mě vedlo se ještě míň hezky.
Ať si mě svírají touhy a pochyby,
já už víc nevěřím na lidské přísliby.

Přeji, ať ostatním lidem se vydaříš,
svým srdcem projít ti já víc však nedám již.
Autor Anjesis, 23.12.2010
Přečteno 370x
Tipy 21
Poslední tipující: Rudolf z Falknova, Trystan ap Tallwch, Gabrielle, al-pacino, James Libustka, la loba, casla, jedam, hypertenze, Isquieasuus, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ono lidský bol (a hlavně bol lasky) si tak nějak nevýbírá vekove kategorie, rekl bych ti ze cas to zahoji ale ani to nekdy není pravda. Tahle basnicka se mi líbí. V tehle ti verím ze ses scela otevrela. Je v ní vsechno co ma být, Laska, touha, nenávist a snad i praní pomsty, dobrá práce myslím (ale blba nalada tuším) Usměj se a buď veselá, né každá láska se podělá. ;-)

03.01.2011 23:36:00 | Rudolf z Falknova

Jsi ještě mladá.. třeba ještě dáš lásce šanci :)

25.12.2010 21:19:00 | Charibeja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí