Lhář

Lhář

Anotace: některé verše jsou z notýsku předpřipravené, zbytek jsem dodělala dnes.

Jak kdybych byla cizí,
kyselé obličeje a grimasy,
kapesník za kapesníkem mizí,
a slzy se lepí na řasy.

v očích ten chlad,
když lže do těch mých,
ač ještě mlád,
pán je intrik mistrných.

Jak hloupá dokážu být,
to dokázala jsem si právě,
pravdu v sobě z lásky krýt,
náramně lehce, hravě.

Já smála jsem se Taťáně,
když pokrytci vyznala lásku,
však teď je mi jí líto, nečekaně,
odmítnuta, leč srdce dala v sázku.

Je snad pochopení v božském chlebu?
Ano, to jsem já, k smíchu, či pláči.
Úsměv mi zamrzl v šklebu,
a to k smíchu stačí.

Svíčka časem dohořívá,
vychladl čaj, nálada,
jen dívka se z okna dívá,
tíha spadla jí na záda.

Neplač již, není to tvoje vina,
však víš, jak to chodí ne?
Když dívka nevinná,
na blba vzpomene.
Autor Gringer, 28.12.2010
Přečteno 295x
Tipy 4
Poslední tipující: Ejí, al-pacino
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí