..rozervaná..

..rozervaná..

Anotace: další Enigman v pořadí / však takhle píše bolest, když mi v hlavě dovádí

Sbírka: ..splétání pramenů..

Já č a s t o k r á t
jsem byla rozervána vniveč. Na cáry
A opět spojena
jak dílo tajných přání…

Zažila války, bídačení, hlad
Všechny ty lidské slabosti a rozmary
kdy zem se zalykala červení
či byla na uhel a na prach spálena
A já se těsně nad ní vznášela a hladila jí dlaní
a snažila se lidskou krev na život proměnit…

Na krku nosím teskné amulety výkřiků

A na zápěstí kroužky dýmu z mnoha bitev světa

A bolest očí před smrtí je všita do mých knoflíků

A burácivé chorály jekotu jsou můj metál…


Tudíž jsou chvíle
kdy i mně se o něm zdává;

kdy v tanci troufalém jsme jako utržení

kdy slunce vprostřed čel nám svítí rozpustile

kdy kyvadlo je opačně, než-li se běžně stává
a beztak rytmus udává v své intenzivní síle…

…tisknul mne k sobě ve chvění
s doteky k rozbouření
Byli jsme unášeni časem k zvíření
a bolest utichla / i proto si ho cením!

Polibek mezi lopatky na horkém plameni

Jen květy jabloní tam po nás zůstaly
Jen tráva zvláštně skloněná, spíš v tichém uctívání
A nic nebylo vyřčeno… Tajemství kouzlo zahalí
A potom vytratí do dějin světa šém


…na shledanou mé rekviem.
To z krve padlých rytířů se zhmotnilo mé přání…
Autor šuměnka, 16.01.2011
Přečteno 404x
Tipy 37
Poslední tipující: Niky88, la loba, drsnosrstej kokršpaněl, Špáďa, labuť, kroužek, NikitaNikaT., Mbonita, Helena Lovecká, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jste s Enigmanem dvojka velmi dobré a velmi těžké poezie... to jsou tak obsáhlé věci, že každý verš má desítky dveří, kam se jde rozum podívat, a když projde celé to bludiště, je spokojený a příjemně unavený... je to skvělé, je to opravdová poezie tak, jak má být... ta nezbytečná, ta co opravdu sděluje a kreslí nové vjemy... ale rekord v přečtení takových básní za den mám kolem osmi... pak mozek prosí o úlevu něčím lehčím

17.01.2011 21:13:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Tvé skvělé obrazy
jednou svět obrazí!,
ať již jsou ze smutku
v srdci či v žaludku
a nebo z radosti,
ohně či žádosti...

17.01.2011 02:57:00 | Špáďa

Velicé působivé, ač pro mne smuténkové, Tvé dílko mi cosi připomnělo.

16.01.2011 21:19:00 | NikitaNikaT.

já hladím tvé šrámy

ST

16.01.2011 20:40:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí