V zárodcích

V zárodcích

Anotace: ...v těch nejmenších...

Tam
pod stébélky trávy,
kde cvrček si píská
a rosa vypráví,
jak ze skal vodopád
stříbřitě tryská…

Jak déšť tak rád
jemně cinká
o tenké klasy
a sedmikrásce smáčí
běloučké vlasy,
když ještě spinká…

Jak zobáčky ptačí
polekaně ucukly,
když se koukají,
jak vlastně babočky
se v klubíčkách zakuklí,
že nejdřív si hrají
na schovávanou
a pak svět rozzáří
těmi svými očky…

Jak lastury šumí
a s větrem vanou
až krajinu rozjaří
do horských kót,
jak zemi ztlumí
v rozpálených snech
a do všech not
rozezní pomalu
léta ztichlý mech…

Jak vprostřed úvalů
pod stébélky trávy
u klidného potoka
rosa břehy třísní,
dýchá zhluboka
a lístkům vypráví,
jak mráz, co se tísní
v šlahounech jahodí,
opatrně praská
a v tichu se tam rodí
snad možná


… _ _ _ _ _ …
Autor Jiná, 17.01.2011
Přečteno 293x
Tipy 33
Poslední tipující: A. V. Nýmand, šuměnka, Noc17, Berry, ZILA78, Tomáš Přidal, James Libustka, labuť, JohnyD., Javavia, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v tichu vše končí

v tichu vše počíná

něha a krása

láska jiskřivá

...ST

19.01.2011 11:54:00 | Noc17

Nádherné počtení pro unavené oči, duši a hlavu :-). Díky za to, krásné potěšení a natěšení na jaro :-).

18.01.2011 20:49:00 | Berry

Hezká,,St

17.01.2011 21:05:00 | Javavia

To se tak hezky četlo...díky.

17.01.2011 18:38:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí