.. před svítáním

.. před svítáním

Anotace: ...

Sbírka: Nelince

.

jitro
je kapka srdce
začínající déšť
na slova
smutkům za šera
jitro je volnost ve vlaštovce
má křídla od slunce
od znova
i zeptá se
ukrývá-li anděla...

.

* občas uvízneš kouskem těla
* na trnech ostružin
* bolí to vím

* vysvlečou tě do života do naha

* a lásky?

* když padá noc
* na tichost křehké vody

* jsou ostrovy v temnu o jitřence a naději

*

zrcadlivá
jsi-li na měsíci
slyšíš dech nebeských cest
vidíš květiny
vidíš hvězdy
prosící žízní v dálce
na křídlech
nevíš jestli je řeka
šeptající
déšť?

a jestli má vesmír hráze
kam jít
či zůstat po vodopádech?

*

usměvavá
věří nekonečnu snů
dívá se
i mizí za sluncem
teď spí a neví
tmavě modrý že se zpovídám
neví že jsem
stále chorým chlapcem
neví že jen srdcem žiju
a poslala mi
krásný hlavolam
život láskou rozednívá chrám

a já bez křídel
doma sednul na práh
přemýšlel jsem..
o mládí
a najednou...
mi přišlo..

přivedu-li řeku
budeme potřebovat člun

asi již nejsem úplně zatracen bohy
bdícími nad jasem svíce

i táta nabízel mi štěně...
pro mne?
víš řekl - až se uzdravíš
půjdeš zas tam za dvorem k lesu
vyprávět o jeřabinách
bystřině
studánce
a lani
a doprovodí tě hafání

...

asi
ne vždyť víš
jsem tečka za potokem
a jen princové a lesní víly
plaví se životem jen tak
dál tají dech
koukají se
na srpku luny plují noci snílci
ztraceni se svitem v déšť
když za oknem třpytivci..

kvetoucí sníh

a nikdo věnující
úsměv
chorému
již smířenému
s osudem

a přesto jitro
jitro
je kapka srdce
začínající déšť
na slova
smutkům za šera
jitro je volnost ve vlaštovce
má křídla od slunce
od znova
i zeptá se
ukrývá-li anděla...

*
Autor J's .., 26.01.2011
Přečteno 438x
Tipy 27
Poslední tipující: tato22, jvacl, Sladkalu, Noc17, ZILA78, James Libustka, Bona, labuť, hanele m., Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí