Ztráty gravitace

Ztráty gravitace

Anotace: nehledejte tam nic, co v tom není...

Za odumřelými kořínky seschlých pustin,
kde v březích zapomenuté kapky samotí,
říčka čím dál rychleji odplouvá k ústí
a moře neváhá a přichází jí naproti…

Mráz se zimou už dávno jsou v koncích,
jaro začíná barvit svěžím rudnutím,
květ se odpoutává od žlábků na stoncích
a list vrůstá do plodů těsně před puknutím…

Ráz naráz se hrom do blesků vnese,
že hne i sopouchy s prachem sopečným,
v tu chvíli nebe svými mraky zatřese
a výboj protne skutečné s neskutečným…

V napnuté nitce svižně plynoucích časů
tma provádí svítání v tamních dálavách,
když po náhlém zjiskření a ostrém jasu
stíny se spojí a zmizí ve dvou postavách…

Stránky básní si křídla ku letu uvily
a teď jen čekají, kam by je vzduch odnes´,
zastavují uprostřed, u zbytků třecí síly,
mezi obzorem a vstupem do nebes..

Tam, kde vytrácí se všechna pozemská tíž
a gravitace klouže jí po vznášející vestě,
v dobách, kdy Země je Slunci nejblíž,
hvězda opouští mlhovinu a měsíc už je na cestě…
Autor Jiná, 05.02.2011
Přečteno 305x
Tipy 28
Poslední tipující: Dračičák, Noc17, jvacl, Petbab, strašidýlko-střapatý, Danga, šuměnka, ZILA78, Javavia, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tvá báseň je zrcadlení na hladině poezie

07.02.2011 16:16:00 | Petbab

ve ztrátě gravitace
dá se nalézat i ztrácet
a oddalovat se i vracet...

06.02.2011 10:42:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí